Menu Close

Nederlands | Voordelen van gewichtheffen training – Benefits Of Weightlifting Training [Dutch version]

Gewichtheffen (krachttraining) is bekend bij het publiek om de spierkracht en vorm te verbeteren. Deze sport, die oorspronkelijk werd beschouwd als een sport voor mannen, wordt nu beoefend door vrouwen. Gewichtheffen heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Niet alleen om de spierkracht te vergroten, maar het gewichthefprogramma kan u ook helpen om af te vallen en het ideale lichaam te vormen waar u van droomt!

De meest populaire oefeningen voor gewichtheffen zijn om de armspieren te versterken en een man een macho-look te geven. Deze oefening bouwt echter niet alleen spieren op, maar kan ook nuttig zijn voor de gezondheid van mannen en vrouwen.

Versterkt spieren
Het versterken en vergroten van de spieromvang is een populair voordeel van gewichtheffen. Als u deze oefening doet, zult u het gemakkelijker vinden om verschillende andere dingen te doen. Bovendien ziet uw lichaamsvorm er ook aantrekkelijker uit.

Verminder vet
Wie zegt dat gewichtheffen geen manier kan zijn om af te vallen. Deze oefening helpt zelfs om calorieën in het lichaam te verbranden. In feite zal het lichaam calorieën blijven verbranden na het heffen van gewichten. Toenemende spiermassa vergroot ook het vermogen van het lichaam om de verbruikte calorieën te verbranden.

Verhoog het zelfvertrouwen
Als je gewichten heft, vergroot je ook je zelfvertrouwen! Gewichtheffen helpt angst- en depressiesymptomen te verminderen en maakt u gelukkiger. U zult zich beter voelen na het doen van deze oefening.

Ontwikkelt de hersenen
Gewichtheffen richt zich niet alleen op de spieren van het lichaam, maar kan ook de hersenfunctie verbeteren door de bloedcirculatie op gang te brengen en de productie van hormonen die de hersenprestaties helpen verbeteren, zoals het IGF-1-hormoon.

Voorkom osteoporose
Naast het trainen van spierkracht, helpt het heffen van gewichten ook om de verminderde botmassa te verminderen die kan leiden tot osteoporose, vooral bij vrouwen.

Vermindert het risico op diabetes
Gewichtheffen kan een van de sportopties zijn die worden gecultiveerd om de bloedsuikerspiegel in het lichaam op peil te houden. In feite kunnen diabetici hiervan ook hun trainingskeuze maken.

Verhoog de weerstand van het lichaam
Afgezien van het feit dat het wordt gebruikt als spierkrachtversterkende oefeningen, is gewichtheffen ook een van de oefeningen om het uithoudingsvermogen te vergroten. Als je deze sport beoefent, moet je het gewicht verhogen om het uithoudingsvermogen te vergroten.

Voorkom het verlies van spiermassa
Als je ouder wordt, verlies je per 10 jaar drie tot acht procent spiermassa. Gewichtheffen kan het verlies van spiermassa helpen voorkomen en uw botten op oudere leeftijd versterken.

Zorg voor een gezond hart
Afgezien van het behouden van de spiermassa, helpt het heffen van gewichten ook om het hartorgaan te beschermen door de bloeddruk te verlagen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Voorkom letsel
Als je met gewichten traint, versterk je ook je botten en lichaamsweefsels. Dit kan uw kans op blessures verkleinen. Deze oefening kan ook rugpijn en artritis verminderen.

Vergemakkelijkt lichaamsbeweging
Door krachttraining kunt u uw spieren dienovereenkomstig en efficiënt bewegen. Deze oefening is erg nuttig, zodat de ledematen regelmatig kunnen bewegen zonder bepaalde lichaamsdelen vast te leggen.

Verbeter de balans
Het versterken van spieren door krachttraining heeft invloed op je balans. Je spieren zullen beter worden in het bewaren van het evenwicht en zullen je sterker maken en minder vatbaar voor vallen.

Het belangrijkste voordat u gaat trainen met gewichten, is om een sportschool te vinden die bij u past. Kijk of de sportschool die je kiest beschikt over volledige faciliteiten, een programma dat bij je past en een professionele trainer. Bovendien moet u weten welk gereedschap wordt gebruikt bij het heffen van gewichten. Dumbbells, kettlebells en barbells zijn drie soorten gereedschappen die vaak worden gebruikt bij het heffen van gewichten.

Posted in Weightlifting Program

Related Posts